Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up
Вести

mediumski den 2017 vestВисоката школа за новинарство и за односи со јавноста в среда, 6 декември го организира третиот Медиумски ден, при што повеќе печатени, електронски и онлајн медиуми од Скопје, Битола и Куманово ќе бидат домаќини на ученици од повеќе средни училишта од цела Македонија. Идејата на овој настан е публиката, а особено младите, да се запознаат со улогата на медиумите во општеството, начинот на функционирање на една редакција, како и со основните новинарски професионални стандарди.

iks civicaПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

10.30 ч., петок, 15 декември 2017

Сала Скала, Холидеј Ин

Во септември 2017г., македонска делегација составена од граѓански организации кои се залагаат за измена на конкретни закони и пратеници од Собранието на Р.М., го посети шкотскиот парламент во Единбург. Таму се сретнаа со претставници на различни комисии, кои ги пренесоа добрите практики на овој парламент за отвореност и активна комуникација со јавноста, како и адресирање на потребите на граѓаните. Посетата резултираше со конкретни идеи кои може да се остварат во Македонија, на чија реализација се работи во моментов. Ваквите активности треба да ја подобрат комуникацијата на граѓаните со Собранието.

wilson slika vestОрганизациите кои се дел од проектот ги застапуваат законските измени користејќи различни методи, како средби со пратеници и министри, учество во интер-парламентарни групи во парламентот и работни групи во министерства, актуелизирање на темата во јавноста, средби со релевантни таргет групи за иницијативата итн. Потребата од законски измени за таргетираните закони е прифатена од страна на пратеници пред кои беа презентирани, како и претстаници од релевантните министерства. Дел од иницијативите веќе бележат и конкретни резултати.

semm zalbi za neeticko novinarstvoСоветот за етика во медиумите во Македонија утврди дека Кодексот на новинари е прекршен по различни основи, при што е утврдено дезинформирање на јавноста, пристрасност во информирањето, непотврдени податоци или сензационалистички наслови по однос на седумте жалби поднесени од Радио МОФ и група средношколци.