LOGO - Лого

На конкурсот „Изрази се преку медиумите“ се доделија 10 стипендии за студирање за двете насоки: Новинарство и Корпоративни комуникации и односи со јавноста. Матураните конкурираа со текст, фотографија или видео клип на тема „Можеш да придонесеш! Активирај се и помогни во заедницата.“

Ангел Димитриевски

 

Дина Ивановиќ

Љубица Николовска

         

И ти си одговорен. Вклучи се и помогни!

Ернест Хемигвеј рече:”No man is an island,entire of itself. Every man is a piece of the continent,a part of the main”. Сите ние сме дел од заедницата. Денес како средношколци, утре како целосно оформени личности...

Катерина Смилева

 

 

Мој апел за помош

Неодамна во една статија прочитав дека инвалидитетот во Македонија „несебично“ расте, а веќе постоечките инвалиди интензивно се сместуваат по домовите. Почувствував како по кожата да добивам ихтиоза, а срцето ми стана инертно.

Тања Кангалова

 

Очите на Ана

Див свет… Заедно со диви животни... Сé на сé џунгла од испреплетени човечки тела, без емоции за повреденото и за изгубеното. Секојдневно се  грчев под острите бодежи на нивниот потсмев по моето кревко, нејако тело.

Александра Хаџи Митова

 
 

Маја Каралиева