LOGO - Лого

На конкурсот „Изрази се преку медиумите“ се доделија 10 стипендии за студирање за двете насоки: Новинарство и Корпоративни комуникации и односи со јавноста. Матураните конкурираа со текст, фотографија или видео клип на тема „Заедно за училишта без насилство“.

Новинарство


Корпоративни комуникации и односи со јавноста

{youtube}JK0s1K1bag0{/youtube}
{youtube}y6r5v70oCZU{/youtube}
{youtube}klgsF_-P-tk{/youtube}
{youtube}U6MMkhB_6nE{/youtube}
{youtube}g69Er26SYlY{/youtube}
{youtube}mdB5mDH4ZW4{/youtube}
{youtube}T9_PK_9AxJY{/youtube}
{youtube}SNy0eGDVGLY{/youtube}

Драгана Папарова - текст

„Око за око, само ќе го направи светот слеп“, рекол Махатма Ганди. А, насилството како да ги влева своите води во човештвото од самиот корен на негова егзистенција, па сè до современите цутови. Овој зол ветар, некако, го нашол својот пат и до ѕидините на едукативниот епицентар.

Повеќе...