Планирање на ефикасна кампања за односи со јавноста

pr-slikickaВисоката школа за новинарство и за односи со јавноста го отвори уписниот рок за курсот „Планирање на ефикасна кампања за односи со јавноста“ наменет за сите кои се на почеток од својата кариера или планираат во иднина да се занимаваат со оваа професија.

Повеќе...

Напреден курс по фотографија

napred-fotogПочна уписот за напреден курс по фотографија што се организира во рамките на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста.

Овој курс е наменет за сите кои сакаат да ги унапредат своите основни познавања од професионалната фотографија и да научат како со помош на фотоапарат да ги изразат своите идеи, впечатоци и мислења.

Повеќе...

Вештини за креативно и убедливо зборување

are-you-ready -ndЗборувањето пред публика отсекогаш било проблем за многумина, а знаеме дека луѓето ја создаваат својата перцепција за тоа кои сме и што правиме врз основа на сигурноста што ја покажуваме кога јавно настапуваме и зборуваме.

Повеќе...

Час по фотографија во Старата скопска чаршија

Вака изгледа вечерната атмосфера во Старата скопска чаршија погледнато низ објективот на фоторепортерите учесници на курсот по фотографија на Високата школа. Курсот се реализира под менторство на Томислав Георгиев и е дел од програмите за професионален развој на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста.

   
       
   

Започна уписот на курсот по фотографија

fotografija-11-02-2015Денес кога може да се споделат спомени од целиот свет за неколку секунди, да се посетат различни места без да се напушти домот и да се разменат авантури со пријателите каде и да се, се што ви треба е обичен апарат и одлична техника!

Повеќе...

Вештини за креативно и убедливо зборување

kreativno-zborСтравот од зборување пред публика е се уште еден од најголемите стравови, а луѓето ја создаваат својата перцепција за тоа кои сме и што правиме врз основа на сигурноста што ја покажуваме кога јавно зборуваме.

Повеќе...

Почувствувајте ја магијата на радио - водителството

radio-vid-2014Моќта на радиото е во имагинацијата која преку етерот треба да создаде реални слики, приказни, муабети и да му се доближи на слушателот, да го привлече и задржи неговото внимание.

Повеќе...

Aвгуст - месец на курсот по фотографија

otografija-19-08-По повод Cветскиот ден на фотографијата - 19 август, Високата школа на сите почетници или љубители на фотографијата им овозможува попуст од 30% на курсот по фотографија доколку се пријават до крајот на август.

Повеќе...

Специјализирани курсеви од областа на комуникациите и медиумите, повторно од септември!

Сите вие кои не успеавте или пропуштивте да бидете дел од нашите програми за професионален развој од областа комуникациите и медиумите,  од септември Високата школа врши повторно упис на следниве курсеви:

Повеќе...

Сертификати за курсот за кампања за односи со јавност

Десетмина учесници успешно ги одбранија финалните проекти кои ги изработија во рамки на специјализираниот курс „Планирање на ефикасна кампања за односи со јавност“ што Високата школа за новинарство и за односи со јавноста го организираше во текот на април и мај.

Повеќе...

Page 1 of 2